preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLSKO ZVONO

NIŽI RAZREDNI ODJELI

            (I.-IV.)

1. SAT    8:00-8:45

DORUČAK ( 15 min)

2. SAT    9:00-9:45

3. SAT   9:50 - 10:35

REKREACIJA (10 min)

4. SAT   10:45-11:30

5. SAT   11:35-12:20

RUČAK (20 min)

6. 12:40-13:25

7.13:30-14:15

AUTOBUS

8.14:30-15:30 - B1

9.15:30-16:30 - B1

VIŠI RAZREDNI ODJELI

         (V. - VIII.)

1. SAT      8:00-8:45

2. SAT      8:50-9:35

DORUČAK (15 min)

3. SAT    9:50-10:35

REKREACIJA (10 min)

4. SAT    10:45-11:30

5. SAT    11:35-12:20

6. SAT      12:25-13:10

RUČAK (20 min)

7. SAT      13:30-14:15 

AUTOBUS

8. SAT    14:30-15:30 - B1

9. SAT  15:30-16:30- B1

AUTOBUS

 

Vijesti

Dani kruha i plodova zemlje

 

Ovaj tjedan smo obilježili dane kruha i plodova zemlje kroz različite radionice i uređenje škole.

 

OD ZRNA DO KRUHA

Zrno po zrno u mlinu se melje
brašno dolazi na naše veselje.
Glavni sastojak za naš je kruh
Dok ga baka mijesi i polaže u peć
mirisi neodoljivi izlaze već.
S radošću i veseljem na stolu je kruh,
spreman za svaki trbuh.

Tijana Kafadar 8.a

Pogledajte što smo to radili...


 

Uredili smo izložbeni stol sa različitim plodovima i kiflicama.

 

 

KRUH NAŠ SVAGDAŠNJI

Kruh je takav i onakav,
ali samo je pravi ovakav.

Miris mu je kao jutra rana
kad procvate ružina grana.
Okus mu je mekan,
kao mali slatki zekan.

Vruć je u sredini,
poput vatre u blizini.
Integralni ili bijeli
borimo se da bi ga jeli.

Vole jesti kruh pravi
i mladi i stari.

Ribice ga isto vole jesti,
pa jedna drugu
za njega mole.

Mislim,ovako:
Jesti ga može svatko.

Jedva čekamo svi
da se izvadi iz
krušne peći i poslije
objeda otiđemo leći.

I ja ga volim
a u crkvi za njega molim.

Za kraj ću vam reći jedno
KRUH je nešto vrlo VRIJEDNO!

 

Lidija Karamatić 6.b

Izrađivali smo kruh i peciva.

 

Pronašli smo različite recepte i prepisali ih.

 

 

PEKARI

Zrelo malo pšenično zrno
melju u brašno bijelo i crno.

Svaki pekar poznaje brašno različite vrste
te od njega pravi čuda da poližeš prste.

Kiflice od prhkog tijesta,pogače i pite
čokoladne ili voćne kolače rezane na šnite.

Pekari ko čarobnjaci oduvijek se trude
tim umijećem othraniti ljude.

Ivana Ambrušec 6.a

 

Pod stručnim okom naše pedagogice i kuharice umijesili smo tijesto.

 

Mijesili i mijesili...

 

Mijesili svi zajedno.

Od tijesta izradili smo različite kruhove, pletenice

 

  

I jako ukusne kiflice

 .

Ukrasili ih razmućenim jajem i sezamom.

 

Okušali smo se i u punjenim pecivima.

 

 

 

i izradi kruha sa sjemenkama.

 

Sve stavili peći.

 

I nestrpljivo čekali plodove svog rada.

 

Brzo smo pojeli tople mirisne kiflice i peciva,

 

ali neke uratke ostavili smo i za izložbu.

 

 

KRUH

Kruhek moj fini

Sima si drag i mili.

Od tebe je trbuh pun,

Pa ne cvili ko rodin kljun.

Lafko te je spraviti

Al ti je žmefko odoljeti

Ima te svih fela

Jer si spravljen od finih melja.

Matea Jajtić , 7.a

Uredili smo i pano u holu s našim pjesmama o kruhu

i slikama izrađenim od zrnja različitih žitarica.



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dubravka Uzelac Mezdjić   datum: 21. 10. 2012.

Tražilica

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 1. 2011.

Ukupno: 373430




preskoči na navigaciju