preskoči na sadržaj
 

2013./2014.

Keramičarska sekcija u OŠ Gradec ima višegodišnju tradiciju. U rad sekcije uključeni su učenici nižih razrednih odjela, tj. učenici četvrtog razreda. Novooformljena skupina s voljom je dočekala uključivanje u rad skupine. Voditeljica sekcije učenike je uvela u rad dajući prvenstvo tehnici modeliranja rukom kako bi učenici u samom početku rada stekli najuži kontakt s glinom, usvojili njene temeljne karakteristike te ujedno razvijali motoriku, preciznost, koncentraciju, estetske kriterije i na kraju stjecali samopouzdanje i razvijali kreativnost.
Svojim radom učenici oblikuju individualne i unikatne ukrasno uporabne predmete za koje je poticajni motiv preuzet iz kulture i života našega kraja. Pri ostvarenju radova učenici se izražavaju individualno uz sugestiju i vodstvo kroz rad uz upute o tehnikama rada.

  

  

U prvom polugodištu školske godine 2014./2015. učenici su započeli upoznavanje s novom tehnikom rada te izradom predmeta od gline. Motiv i cilj bili su ukrasni predmeti za prodajnu božićnu izložbu. Sudjelovanjem uspjeli smo ostvariti prihod za kupovinu daljnjeg materijala.

 

Surađujući s učenicima Foto skupine odlučili smo ujediniti učeničke radove u zajedničku cjelinu i tako se u drugom polugodištu školske godine odlučili posvetiti izradi okvira za fotografije. Učenici su već samostalniji u izradi predmeta i etapama izrade. Radovima se planira sudjelovanje na završnoj školskoj izložbi kao i na Smotri učeničkih zadruga.

   

Etape izrade keramike: - modeliranje i oblikovanje
                                          - retuširanje
                                          - biskvitno paljenje
                                          - glaziranje
                                          - glazurno paljenje
                                          - završno uređivanje i ukrašavanje

2013./2014.

Keramičarska sekcija u OŠ Gradec ima višegodišnju tradiciju. No u posljednje dvije godine zbog preseljenja u novu zgradu škole grupa je stagnirala. Useljenjem u novi prostor te odabirom najboljih rješenja ove je godine sekcija ponovno počela s radom. U rad sekcije uključene su učenice viših razrednih odjela koje su s voljom dočekale početak izrade keramike. Voditeljica sekcije Marija Rebrović Mijak učenike je uvela u rad dajući prednost tehnici modeliranja rukom kako bi učenici u samom početku rada stekli najuži kontakt s glinom, upoznali njezina osnovna obilježja i razvijali motoriku, preciznost, koncentraciju, estetske kriterije i na kraju stjecali samopouzdanje i razvijali kreativnost.

Svojim radom učenici oblikuju individualne i jedinstvene  ukrasno-uporabne predmete čiji su poticajni motivi preuzeti iz kulture i života našega kraja. Pri ostvarenju radova učenici se izražavaju individualno uz sugestiju i vodstvo u radu i upute o tehnikama rada.

TražilicaKalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 1. 2011.

Ukupno: 267938
preskoči na navigaciju