preskoči na sadržaj
 

Cvjećarska skupina u sklopu školske zadruge uspješno djeluje već godinama. Okuplja učenike nižih razrednih odjela pod vodstvom učiteljice Jadranke Vuković. Cvjećarska skupina brine o uređenju i oplemenjivanju unutarnjega i vanjskog prostora škole nasadima različitih sadnica sobnoga te vrtnoga trajnoga i cvatućeg bilja. Skupina je osnovana još dok se nastava održavala u starom dvorcu u središtu Gradeca. Najveću nagradu za predani rad u uređenju okoliša, obnavljanju sadnica i sadnji cvijeća dobili smo 2007. godine u Vukovaru za najljepše uređen povijesni školski perivoj u Republici Hrvatskoj. Preseljenjem u nove školske prostore 12. siječnja 2009. pred cvjećarsku skupinu postavljeni su mnogobrojni zadaci: od obnavljanja i sadnje novih lončanica sobnog bilja za unutarnje uređenje, do oplemenjivanja vanjskih površina proljetnicama, sadnicama i ukrasnim grmljem. Pri tome svakako treba istaknuti i suradnju s roditeljima koji su donacijama sobnog i vrtnog bilja također pomogli pri uređenju interijera i eksterijera škole.

 

 

Postavljanjem kućica za ptice, hranilica i različitih poučnih izreka o očuvanju prirode i okoliša želimo u svih naših učenika razviti svijest o vrijednosti brige i očuvanja prostora u kojemu živimo i radimo.

 

Marljivim i predanim radom postigli smo u kratkom vremenu već vidljive rezultate, a naši su ciljevi i zadaci da i ubuduće tako nastavimo i stvorimo novi park i oazu šarenila i mirisa cvijeća u kojoj će uživati svi naraštaji mjesta u kojemu škola djeluje.

 

 

Ciljevi sekcije: njegovanje ljubavi prema cvijeću, upoznavanje različitih vrsta, načina uzgoja i ukrašavanja cvijećem, očuvanje i uzgoj autohtonog bilja (ukrasnoga i korisnoga) s ciljem uređenja okoliša i interijera škole, edukacijski pristup - stjecanje znanja o cvijeću, zaštita i uređenje okoliša te razvoj smisla za lijepo.

Zadaci sekcije: uzgoj i sadnja različitih vrsta cvijeća i ukrasnoga grmlja, upoznavanje različitih vrsta cvijeća, očuvanje i uzgoj autohtonog bilja, njegovanje tradicijskog cvijeta gradečkog kraja – perunike.

TražilicaKalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Oglasna ploča

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 5. 1. 2011.

Ukupno: 267959
preskoči na navigaciju